• +359878893489
  • ssymphonyorchestra@gmail.com
  • Sliven, Bulgaria

ААРОН ЛЕУНГ е изключителен млад флейтист роден в  Хонконг. Забележителен  със своето виртуозно, страстно и енергично свирене, той получава бакалавърска степен по музика в Хонконгската академия за сценични изкуства под ръководството на Емили Лин и Изаскун Едорсия. В момента той е студент в класа на големия белгийски флейтист Марк Грауелс в Кралската Консерватория в Монс, Белгия. 

Аарон Леунг

Освен по флейтата, Аарон е увлечен и по оркестровото дирижиране и учи при известния диригент Хенри Шек. Занимава се активно и с камерна музика и наскоро направи своя дебют с партньорката си Каара Йенг, изпълнявайки Rigoletto Fantasie в една от най-известните концертни зали в Азия – Културен център на Хонконг. В същия камерен състав той активно изнася концерти и в Брюксел, включително и в емблематичната кралска галерия Saint Hubert. Аарон Леунг свири и с водещия ансамбъл за съвременна музика в Белгия, Musiques Nouvelles. През 2021, той изпълни Cimarosa Concerto с известния флейтист и негов учител Марк Грауелс на Festival Musical de Lasne. 

Аарон е артист на фондацията на Дудамел през 2019 г. и свири на фестивала Castell Peralada с Камерен оркестър ‘Малер’, дирижиран от Густаво Дудамел. Той е победител в конкурса HKAPA и в един от най-големите конкурси за духови инструменти в Азия-Тайланд Международен конкурс за духова камерна музика (TIWSC) (малък духов ансамбъл).