• +359878893489
  • ssymphonyorchestra@gmail.com
  • Sliven, Bulgaria
АМАДЕУС – Музикално пътешествие за деца и родители

АМАДЕУС – Музикално пътешествие за деца и родители

Класическата музика е почитана заради своята вечна красота, емоционална дълбочина и интелектуална съдържателност. Освен естетическата ѝ стойност, многобройни проучвания доказват и положителното ѝ въздействие върху различни аспекти на човешкото развитие, особено при децата. От подобряване на когнитивните умения, до повишаване на емоционалната интелигентност, влиянието на класическата музика върху най-малките, е както дълбоко, така и многостранно. 

Една интересна теория, която хвърля светлина върху ползите от класическата музика, е “Ефектът Моцарт”. Изследването е публикувано от д-р Раушер и нейните колеги в началото на 90-те години на миналия век, и се отнася до подобряване на пространствено-времевите умения за мислене, след слушане на музиката на Моцарт. 

В допълнение към всички положителни въздействия, класическата музика е свързана и с езиковото развитие при децата. Слуховите модели и структури в композициите, могат да играят роля в подобряването на уменията за езикова обработка. 

Тези всеизвестни факти, вдъхновиха Симфоничен Оркестър Сливен да създаде специализирания спектакъл “АМАДЕУС – Музикално пътешествие за деца и родители”, който ще се проведе в Събота 10 Февруари 2024, от 10:00ч. в зала “Сливен”, под диригентството на Симон Павлов. 

Събитието е подходящо за деца от 4-годишна възраст, и включва музика и увлекателен разказ за живота на един от най-великите композитори на всички времена – Волфганг Амадеус Моцарт.  

Билети можете да закупите онлайн, на epaygo.bg, в касите на EasyPay, или на касата на зала “Сливен”, всеки работен ден 10:00-13:00 и 15:00-17:00ч.