• +359878893489
  • ssymphonyorchestra@gmail.com
  • Sliven, Bulgaria
Галя Симеонова сопран

Галя Симеонова сопран

Галя Симеонова от 2007 е солистка в смесения хор на Българското Национално Радио. От 2014 пее в елитния ансамбъл „GLI ACCORDATI“ с диригент Драгомир Йосифов, с който има възможността да солира на сцените на най-престижните фестивали и концертни сезони в България. 

Редовен гост на фестивала Мартенски музикални дни (Русе), солира в спектаклите: „Сън в лятна нощ“ от Феликс Мелденсон под диригентството на Емил Табаков, „Метаморфози“ от Лазар Николов под диригентството на Драгомир Йосифов, „Ходът на времето“ от Йрдан Дафов.

Гастролира във Франция участвайки в постановките „Сватбата на Фигаро” в ролята на Барбарина, „Травиата”, в ролята на Анина, „Аида” и „Бохеми”. През 2016, Галя Симеонова е солист в „Тойота класик“ Тур – Оперни концерти с Васко Василев /цигулка/ и Памела Тан Никълсън в Азия /Бруней, Филипини, Малайзия, Индонезия, Сингапур, Камбоджа, Виетнам и Лаос/.

Възпитаник на Националната Музикална Академия София, тя е носител на 1-ва награда за солово пеене на Международен музикален конкурс  в Ланголен (Англия) и лауреат на международни конкурси в Нерпелт (Белгия), Монтрьо (Швейцария) и в Анкара (Турция). 

Сливенската публика познава Галя Симеонова от участието й като солист в премиерата на Dixit Dominus RV 595 от Антонио Вивалди с диригент Франческо Фанна и ансамбъл Gli Accordati (2022).