• +359878893489
  • ssymphonyorchestra@gmail.com
  • Sliven, Bulgaria

Младият виртуозен цигулар ГЛЕБ ГЛАДКОВ е музикант с изключително ярка индивидуалност. Роден е през 1997г. в Руската федерация. Учи цигулка при Едуард Грач, Галина Турчанинова, Оксана Тихонова, Сергей Поспелов и завършва Държавния музикален колеж Гнесин през 2017г.


Глеб Гладков

В момента е студент в Кралската консерватория в Монс (Белгия) в класа на Антон Мартинов и Кремена Николова. Глеб е лауреат на множество международни конкурси, включително конкурса на Моцарт във Виена (2013 г.), конкурса в Краснодар (2014) и конкурса на Турчанинова (2017).


Той свири на някои от най -престижните места в родината си – Голямата зала на Московската консерватория (като солист на Камерния оркестър „Московия“ под диригентската палка на Едуард Грач), Московския международен център за сценични изкуства и Концертна зала „Чайковски“.
Многостранен музикант и млад артист с невероятно въображение, той участва в проекти за популяризиране на руската музика на 20 -ти век, изпълнявайки творби на Мечислав Вайнберг, Валери Гаврилин, Николай Пейко, Борис Чайковски и Юрий Абдоков.