• +359878893489
  • ssymphonyorchestra@gmail.com
  • Sliven, Bulgaria
Надежда Цанова пиано

Надежда Цанова пиано

Надежда Цанова се дипломира с магистърска степен по пиано през 2011 година в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ в класа на Стела Димитрова-Майсторова и проф. Илия Чернаев.

Същата година започва специализация в Кралската консерватория в Брюксел, Белгия под ръководството на проф. Боян Воденичаров. Паралелно с това завършва и „Schola Cantorum “ в Париж, където получава най-високото отличие за концертиращ пианист – „Diploma Di Concert“.


През 2013г. печели първа награда от международния конкурс за пианисти в Париж „Flame“, която слага началото на международната и концертна кариера в Япония, Китай, Испания, Португалия, Австрия и Германия. 

Следват и международните награди от конкурсите “ Mayenne“ – Франция, „Treviso“ – Италия и „Debut Berlin“ – Германия. Изнася солови рецитали в Италия, Белгия, Германия, Франция, Испания, Португалия, Австрия, Русия, Украйна, Турция, Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Япония, Китай, САЩ и др.

Надежда Цанова притежава изключително разнообразен репертоар, не само като солист, но и като камерен музикант. Участва в телевизионни предавания и записва за Българско Национално Радио.