• +359878893489
  • ssymphonyorchestra@gmail.com
  • Sliven, Bulgaria

Първата флейта на Болшой Театър НАТАЛИЯ БЕРЕСЛАВЦЕВА, е родена през 1979 г. във Владикавказ. Започва образованието си на шестгодишна възраст в Художественото училище в класовете на М.Тайц и С.Газиян. От много ранна възраст Наталия проявява ярка музикална способност, през 1991 г. печели Регионалния музикален конкурс. През 1995 г. Наталия продължава обучението си в Москва в Московската държавна консерватория „Чайковски“, в класа на проф. Ю. Должиков.


Наталия Береславцева

Освен многото ансамбли и солови концерти, тя се присъединява и към ансамбъла на солистите «Нови имена». През 1997 г. е удостоена с първа награда на международния конкурс за камерни състави в Москва.

През 2001 г. тя става победител и стипендиант на състезанието Davidoff в международния оркестър «Philharmonia of Nations». През 2002 г. участва в майсторския клас «Международните музикални сесии» в Холандия в класа на Жан-Клод Жерар, а след това в Москва в класа на Андрас Адорян. През 2002 г. става солистка на оркестър „Руска филхармония“ под диригентството на А. Ведерников.

От 2004 г. Наталия Береславцева е солистка на оркестъра на Болшой театър в Москва. Участва в различни фестивали и концерти като камерен музикант, свирейки музика от различни исторически периоди. През последните няколко години тя се посвещава на соловата кариера в Русия и в чужбина.

Тя е постоянен участник в камерен оркестър на Болшой театър, както и основател и участник в трио със Сергей Полтавски, Татяна Осколкова и Анна Орлова. Наталия непрекъснато работи с диригенти като Г.Рождественски , Ю.Темирканов, А.Лазарев, А.Ведерников, В.Юровски, Т.Курензис, А.Маркон и много други.